Isokummun Luomu

isokummun luonnonlaidunliha luomutila

Isokummun tilalla Sievissä kasvatetaan alkuperäisrotuisia suomenlampaita ja kainuunharmaita luonnonmukaisessa tuotannossa. Lampaita on tällä hetkellä noin 300 uuhta, yli 10 siitospässiä sekä kasvatuksessa olevia karitsoita 200-400 kpl. Vaalimme myös harvinaisia sukulinjoja kasvatuksessamme. 

Lampaiden avulla hoidamme Natura 2000 -luonnonsuojelualueita ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaita perinnemaisemia. Laitumet on aidattu petoaidoilla ja kaikki eläimet laiduntavat kesät hoitaen maisemaa. 

Tilalla on oma teurastamo ja lihat markkinoidaan itse. Tuotteitamme löytyy Oulusta, Kokkolasta ja Sievin ympäristökunnista. Tietysti myös tilalla tai Isokummun Kehräämön myymälässä voi käydä ostoksilla. 

Isokummun tilan yhteydessä toimii myös Green care -hoivamaatilatoimintaa harjoittava Isokummun Lammastila. Päivätoimintaa kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille tarjotaan yhteistyössä psykiatrin kanssa. 

Lampaiden villat jalostaa Isokummun Kehräämö, jonka toimipiste sijaitsee muutaman kilometrin päässä kantatilasta Kannuksen Eskolassa. Olemme panostaneet ekologiseen ja mahdollisimman kemikaalivapaaseen tuotantoon ja tavoitteena on saada täysin luonnonmukaisesti tuotettua lopputuotetta tulevaisuudessa, kun uudet asetukset sen sallivat. 

Tilan toimintaan voi tutustua täällä.