Information om oss

Naturbeteskött producenterna rf - en förening för producenterna och vårdbiotoperna

På ängarna och hagmarkerna i Finland har man redan under årtionden producerat naturbeteskött av hög kvalitet. Samtidigt har naturens mångfald befrämjats. Naturbeteskött producenterna rf (Luonnonlaidunlihan tuottajat ry) har i slutet av år 2020 grundats, för att föra naturbeteskött producenternas och de hotade vårdbiotopernas talan.

Föreningens syfte är att sammanföra producenterna av naturbeteskött i Finland, befrämja skötseln av de artrika vårdbiotoperna, samt förstärka en miljövänlig produktion av kött där djurens välfärd tas i beaktande. Du kan stöda vår verksamhet också om du inte själv är producent av naturbeteskött. Läs mera om hur man blir medlem och om kriterierna länk.

Styrelsen för Naturbeteskött producenterna rf 2021-2024

Ordförande: Fredrik von Limburg Stirum (Salo)

Luonnonlaidunlihantuottajat ry:n puheenjohtaja ja perustajajäsen Fredrik on myös Luonnon- ja riistanhoitosäätiön hallituksen jäsen. Fredrik on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri ja hän omistaa WWF:n viljelykilpailussa vuonna 2014 Suomen ympäristöystävällisimmäksi maatilaksi valitun Kosken kartanon.

Vice ordförande: Johanna Franzén (Pargas)

Johanna Franzén on maatalousyrittäjä sekä lihakarja- ja lammastilan emäntä Turunmaan saaristosta. Johanna on aikaisemmin työskennellyt Varsinais-Suomen Ely-keskuksessa perinnebiotooppien parissa. Koulutukseltaan Johanna on biologi.

Övriga medlemmar:

Aarne Schildt (Porvoo)

Aarne Schildt on karjankasvattaja ja yrittäjä Porvoosta. Aarne kasvattaa Charolais-rotuista karjaa Bosgårdin luomutilalla. Koulutukseltaan Aarne on agronomi (taloustiede) ja tradenomi (markkinointi).

Matti Mehtola (Joutsa)

”Vuonna 2012 ostimme vaimoni vanhan, 1500-luvulta asti periytyneen sukutilan Keski-Suomen Joutsasta. Luonnonlaiduntamalla monimuotoistamme luontoa, suojelemme ympäristöä ja sidomme ilmakehästä hiiltä. Sivuvirtana Kotimäen Niityt tuottaa myös erästä maailman ekologisinta ruokaa, luonnonlaidunlihaa.”

Jukka Tobiasson (Ahvenanmaa)

Jukka Tobiasson on työskennellyt 1980-luvulta lähtien lampaiden, lehmien ja luonnonlaidunnuksen kanssa. Koulutukseltaan Jukka on hortonomi. Jukka on innokas luontoharrastaja ja sydäntä lähellä ovat etenkin eläinten hyvinvointi ja luonnon monimuotoisuuden hoitaminen.

Suppleanter:

Juho Korvenoja (Salo)

Antti Toivonen (Sauvo)

Antti Toivonen on karjankasvattaja Sauvosta, Salmensuun luomu-tilalta. Tila on keskittynyt hereford-karjan kasvatukseen ja jalostukseen sekä luonnonlaidunnukseen. Karjan lisäksi Antin elämää täyttävät vaimo, neljä lasta, koira ja viisi kissaa.

Petri Leinonen (Tornio)

”Lampaamme hoitavat Tornionlaakson perinnemaisemaa Kukkolan kylässä: tulvaniittyjä, vanhoja “navetantaustoja”, kivisiä avoimia niittypaloja talojen väleissä. Paikkoja, joita on ennen hyödynnetty, mutta mihin nykykoneet ja –lehmät eivät enää taivu. Laidunlohkomme ovat pieniä ja vuokraisäntiä on paljon. Lammastuotannon lisäksi viljelemme varastovihanneksia muille pakattavaksi. Suoramyynti on toistaiseksi sivuroolissa, suurin osa karitsoistamme menee tavanomaiseen teurasketjuun.”

Vesa Salonen (Hautjärvi)

Vesa Salonen on emolehmätilan isäntä Pohjois-Mäntsälän Hautjärveltä. Tila kasvattaa Angus-Galloway-Hereford risteytyskarjaa ja aika ajoin kyyttöjä. Vesan osaamisalueita ovat pääomamarkkinat, talous, luomuviljely sekä karjankasvatus.

Filip Forss (Kemiö)

Sekreterare och kassör:

Eriika Lundström (Turku)

Eriika Lundström on Luonnon- ja riistanhoitosäätiön Luonnonlaidun-hankkeen asiantuntija sekä Luonnonlaidunlihan tuottajat ry:n hallituksen sihteeri ja taloudenhoitaja. Eriika on tehnyt pitkään töitä maatalousluonnon monimuotoisuuden ja perinnebiotooppien sekä maatalouden tukijärjestelmien parissa.