Tietoa meistä

Luonnonlaidunlihan tuottajat ry – Yhdistys tuottajien ja perinnebiotooppien asioille

Laadukasta ja luonnon rikkautta lisäävää luonnonlaidunlihaa on tuotettu jo vuosikymmeniä niityillä ja hakamailla ympäri Suomea. Tuottajien ja samalla uhanalaisten perinnebiotooppien asiaa ajamaan on perustettu loppuvuodesta 2020 Luonnonlaidunlihan tuottajat ry  (Naturbeteskött producenterna rf).

Yhdistyksen tarkoituksena on koota yhteen luonnonlaidunlihan tuottajat Suomessa ja edistää lajirikkaiden perinnebiotooppien hoitoa sekä vahvistaa ympäristöystävällisen lihan tuotantoa eläinten hyvinvointi huomioiden. Voit tukea toimintaamme, vaikka et itse tuottaisikaan luonnonlaidunlihaa. Lue lisää jäseneksi liittymisestä ja kriteereistä täältä.

Luonnonlaidunlihan tuottajat ry:n hallitus 2021-2024

Puheenjohtaja: Fredrik von Limburg Stirum (Salo)

Luonnonlaidunlihantuottajat ry:n puheenjohtaja ja perustajajäsen Fredrik on myös Luonnon- ja riistanhoitosäätiön hallituksen jäsen. Fredrik on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri ja hän omistaa WWF:n viljelykilpailussa vuonna 2014 Suomen ympäristöystävällisimmäksi maatilaksi valitun Kosken kartanon.

Varapuheenjohtaja: Johanna Franzén (Parainen)

Johanna Franzén on maatalousyrittäjä sekä lihakarja- ja lammastilan emäntä Turunmaan saaristosta. Johanna on aikaisemmin työskennellyt Varsinais-Suomen Ely-keskuksessa perinnebiotooppien parissa. Koulutukseltaan Johanna on biologi.

Muut jäsenet:

Aarne Schildt (Porvoo)

Aarne Schildt on karjankasvattaja ja yrittäjä Porvoosta. Aarne kasvattaa Charolais-rotuista karjaa Bosgårdin luomutilalla. Koulutukseltaan Aarne on agronomi (taloustiede) ja tradenomi (markkinointi).

Matti Mehtola (Joutsa)

”Vuonna 2012 ostimme vaimoni vanhan, 1500-luvulta asti periytyneen sukutilan Keski-Suomen Joutsasta. Luonnonlaiduntamalla monimuotoistamme luontoa, suojelemme ympäristöä ja sidomme ilmakehästä hiiltä. Sivuvirtana Kotimäen Niityt tuottaa myös erästä maailman ekologisinta ruokaa, luonnonlaidunlihaa.”

Jukka Tobiasson (Ahvenanmaa)

Jukka Tobiasson on työskennellyt 1980-luvulta lähtien lampaiden, lehmien ja luonnonlaidunnuksen kanssa. Koulutukseltaan Jukka on hortonomi. Jukka on innokas luontoharrastaja ja sydäntä lähellä ovat etenkin eläinten hyvinvointi ja luonnon monimuotoisuuden hoitaminen.

Varajäsenet:

Juho Korvenoja (Salo)

Antti Toivonen (Sauvo)

Antti Toivonen on karjankasvattaja Sauvosta, Salmensuun luomu-tilalta. Tila on keskittynyt hereford-karjan kasvatukseen ja jalostukseen sekä luonnonlaidunnukseen. Karjan lisäksi Antin elämää täyttävät vaimo, neljä lasta, koira ja viisi kissaa.

Petri Leinonen (Tornio)

”Lampaamme hoitavat Tornionlaakson perinnemaisemaa Kukkolan kylässä: tulvaniittyjä, vanhoja “navetantaustoja”, kivisiä avoimia niittypaloja talojen väleissä. Paikkoja, joita on ennen hyödynnetty, mutta mihin nykykoneet ja –lehmät eivät enää taivu. Laidunlohkomme ovat pieniä ja vuokraisäntiä on paljon. Lammastuotannon lisäksi viljelemme varastovihanneksia muille pakattavaksi. Suoramyynti on toistaiseksi sivuroolissa, suurin osa karitsoistamme menee tavanomaiseen teurasketjuun.”

Vesa Salonen (Hautjärvi)

Vesa Salonen on emolehmätilan isäntä Pohjois-Mäntsälän Hautjärveltä. Tila kasvattaa Angus-Galloway-Hereford risteytyskarjaa ja aika ajoin kyyttöjä. Vesan osaamisalueita ovat pääomamarkkinat, talous, luomuviljely sekä karjankasvatus.

Filip Forss (Kemiö)

Yhdistyksen sihteeri ja rahastonhoitaja:

Eriika Lundström (Turku)

Eriika Lundström on Luonnon- ja riistanhoitosäätiön Luonnonlaidun-hankkeen asiantuntija sekä Luonnonlaidunlihan tuottajat ry:n hallituksen sihteeri ja taloudenhoitaja. Eriika on tehnyt pitkään töitä maatalousluonnon monimuotoisuuden ja perinnebiotooppien sekä maatalouden tukijärjestelmien parissa.