Tietoa meistä

Luonnonlaidunlihan tuottajat ry – Yhdistys tuottajien ja perinnebiotooppien asioille

Laadukasta ja luonnon rikkautta lisäävää luonnonlaidunlihaa on tuotettu jo vuosikymmeniä niityillä ja hakamailla ympäri Suomea. Tuottajien ja samalla uhanalaisten perinnebiotooppien asiaa ajamaan on perustettu loppuvuodesta 2020 Luonnonlaidunlihan tuottajat ry  (Naturbeteskött producenterna rf).

Yhdistyksen tarkoituksena on koota yhteen luonnonlaidunlihan tuottajat Suomessa ja edistää lajirikkaiden perinnebiotooppien hoitoa sekä vahvistaa ympäristöystävällisen lihan tuotantoa eläinten hyvinvointi huomioiden. Voit tukea toimintaamme, vaikka et itse tuottaisikaan luonnonlaidunlihaa. Lue lisää jäseneksi liittymisestä ja kriteereistä täältä.

Luonnonlaidunlihan tuottajat ry:n hallitus 2024-2027

Puheenjohtaja: Fredrik von Limburg Stirum (Salo)

Luonnonlaidunlihantuottajat ry:n puheenjohtaja ja perustajajäsen Fredrik on myös Luonnon- ja riistanhoitosäätiön hallituksen jäsen. Fredrik on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri ja hän omistaa WWF:n viljelykilpailussa vuonna 2014 Suomen ympäristöystävällisimmäksi maatilaksi valitun Kosken kartanon.

Varapuheenjohtaja: Aarne Schildt (Porvoo)

Aarne Schildt on karjankasvattaja ja yrittäjä Porvoosta. Aarne kasvattaa Charolais-rotuista karjaa Bosgårdin luomutilalla. Koulutukseltaan Aarne on agronomi (taloustiede) ja tradenomi (markkinointi).

Petri Leinonen (Tornio)

”Lampaamme hoitavat Tornionlaakson perinnemaisemaa Kukkolan kylässä: tulvaniittyjä, vanhoja “navetantaustoja”, kivisiä avoimia niittypaloja talojen väleissä. Paikkoja, joita on ennen hyödynnetty, mutta mihin nykykoneet ja –lehmät eivät enää taivu. Laidunlohkomme ovat pieniä ja vuokraisäntiä on paljon. Lammastuotannon lisäksi viljelemme varastovihanneksia muille pakattavaksi. Suoramyynti on toistaiseksi sivuroolissa, suurin osa karitsoistamme menee tavanomaiseen teurasketjuun.”

Johanna Franzén (Parainen)

Johanna Franzén on maatalousyrittäjä sekä lihakarja- ja lammastilan emäntä Turunmaan saaristosta. Johanna on aikaisemmin työskennellyt Varsinais-Suomen Ely-keskuksessa perinnebiotooppien parissa. Koulutukseltaan Johanna on biologi.

Iirs Herlin

Iiris Herlin on karjankasvattaja ja maatalousyrittäjä Kirkkonummelta. Iiriksen sukutilalla Thorsvikissa on laiduntanut Hereford-nautoja rantojen metsälaitumilla 1970-luvulta lähtien. Koulutukseltaan Iiris on agrologi (AMK) ja valtiotieteiden maisteri. 

Varajäsenet:

Timo Kujala, Vesa Salonen, Antti Toivonen, Juho Korvenoja ja Matti Mehtola.

Yhdistyksen sihteeri ja rahastonhoitaja:

Eriika Lundström (Turku)