Larilan tila

Larilan tila on Pohjois-Karjalassa Ilomantsissa sijaitseva maatila, jonka päätuotantosuuntana on lammastalous. Kasvatamme suomenlampaita ja risteytyskaritsoita. Meillä asustaa myös pääasiallisesti itäsuomenkarjasta koostuva emolehmäkarja. Tilallamme on ollut iät ja ajat karjaa, tosin eläimetön kausi 1990-luvulta vuoteen 2017 mahtuu väliin, jolloin sitten aloimme herättelemään vanhoja laidunmaita henkiin, kun hankimme lampaita ja nautoja.

Larilan tilan pihapiiriä reunustavat erilaiset luonnonlaitumet ja on upeaa katsoa, kuinka laiduntajat muovaavat maisemaa ja luonnon monimuotoisuus lisääntyy. Luonnonlaitumia ja perinnebiotooppeja on käytössä yli kaksikymmentä hehtaaria. Teemme myös yhteistyötä toisen luonnonlaidunyrittäjätilan kanssa.

Itäsuomenkarja rotuna itäisessä Suomessa sijaitsevalle tilallemme on ollut loistava valinta. Se on varmajalkainen, aktiivinen, sisukas, liikkuvainen ja sen laitumen käyttökyky on erinomainen. Se soveltuu hyvin Ilomantsin mäkisiin ja osin vaikeakulkuisiin maastoihin. Kesäkaudet naudat hoitavat luonnonlaitumia ja talvikaudella ne ruokitaan oman tilan laadukkaalla nurmirehulla ilman väkirehuja. Naudat kasvatamme Luonnonlaidunlihantuottajat ry:n arvojen mukaisesti ja liha suoramyydään ennakkovarausten perusteella.

Tilamme elämää voi seurata Facebookin ja Instagramin kautta nimellä Larilan tila.