Notkolan tila

Notkolan tila sijaitsee Etelä-Karjalassa Parikkalassa. Tilan laitumet on palkittu Vuoden maisemateko kunniamaininnalla vuonna 2020. Tila kuuluu Kesusmaa-Kirjavalan maakunnallisesti arvokkaaseen maisema-alueeseen. Tilan vanhoja kivisiä ja kumpuilevia perinnebiotooppilaitumia hoitavat 30 ylämaankarjaemoa vasikoineen, yhteensä eläimiä on vuodenajasta riippuen noin 60–70.

Tilalla on maatalousluonnon monimuotoisuuden ja maiseman hoitosopimus yhteensä n. 50 hehtaarille perinnebiotooppeja. Perinnebiotoopeista valtakunnallisesti ja maakunnallisesti arvokkaita alueita on yhteensä yli 20 hehtaaria. Osa lohkoista kuuluu myös NATURA-verkostoon ja Kultakallion laidunalue on yksityistä luonnonsuojelualuetta. Tilan perinnebiotoopit ovat pitkään laidunnettuja ja edustavia perinnemaisemia. Maisemallisesti tilan ympäristö on harvinaislaatuinen ja Notkolan tilan laitumilla elää mm. erittäin uhanalaiset lajit: piilolantiainen, varpunen ja luhtasukkulaloi.  

Tilan yhteydessä on pieni tilamyymälä, josta voi ostaa herkullista ja laadukasta luomu-luonnonlaidunlihaa. Tuotteita toimitetaan myös sovitusti suoraan asiakkaille.

Notkolan tilan myymälästä voi ostaa luonnonlaidunlihaa tai tilata toimituksen kotiovelle sovitusti.

Paajasen laidunliha/Notkolan tila

Osoite: Naukkarisenmäentie 31, 59410 Kirjavala

puh. 0504001149 / Jatta Paajanen

 paajasenlaidunliha@gmail.com

www.paajasenlaidunliha.fi

Facebookista ja Instagramista löydät meidät @paajasenlaidunliha