Kujalan tila

Kujalan Tila sijaitsee Perämeren suurimmassa saaressa Hailuodossa. Tilallamme on noin 100 emolehmää, jotka laiduntavat kesät vasikoidensa kanssa Hailuodon merenrantalaitumilla. Nuorta karjaa on noin 170. Ne asustelevat lämpimässä navetassa tai emojensa kanssa pihatossa.

Myymme merenrannalla perinnebiotooppialueilla kasvatettua korkealuokkaista luonnonlaidunlihaa suoraan tilalta raakakypsytettynä ja tuoreena. Suoramyyntivalikoimaamme kuuluvat myös makkarat, säilykkeet, ohra- ja kauraryynit, kaurahiutaleet, makusiirapit sekä maankuulut löökikastikkeet, joiden valmistus siirtyi Kujalan tilalle kesällä 2014. Nykyisin tilalla toimii myös Kujalan burgeri -myyntiauto.

Lehmiä tilalla on ollut 1970-luvun loppupuolelta saakka. Vuonna 1983 karja siirtyi uuteen lämpimään lihakarjanavettaan. Samalla poistui käytöstä vanha kivinavetta, joka on perimätiedon mukaan rakennettu 1790-luvulla. Se ehti siis palvella maatilaa lähes 200 vuotta. Kujalan lihakarjanavetta laajennettiin nykyiseen kokoonsa vuonna 1996. Vuosituhannen vaihteessa siirryttiin ostovasikoista itse uudistuvaan pihvikarjaan, ja ensimmäiset poikimiset tapahtuivat keväällä 2001. Vuonna 2006 emokarjalle valmistui oma pihatto, jossa emolehmät vasikoineen asustelevat.

Kujalan tilan suoramyynti aloitettiin 1990-luvulla Hailuodon siikamarkkinoilla. Myynnissä oli ensi alkuun ohra-kauraryynejä ja kaurahiutaleilta. Hailuodon rantalaitumilla kasvatetun lihan suoramyynti aloitettiin syksyllä 2013 samoin siikamarkkinoilla. Lihan käsittelylle saneerattiin tilat entiseen vasikkajuottamon maitohuoneeseen.

Ritvan Herkun maankuulut Löökikastikkeet tulivat Kujalan tilalle kesällä 2014. Kastikkeiden valmistus siirtyi Kujalan tilan elintarviketiloihin. Uusimpia tuotteitamme ovat metsäiset makusiirapit ja tulisempi Habanerolööki. Kesäaikaan kierrämme sekä yksityisten että yritysten tapahtumia sekä markkinoita ruokarekalla, josta myymme lähiruokana Kujalan Burgeria ja maalaisranskalaisia.”

Kujalan tila sijaitsee Hailuodossa.

Tervetuloa tutustumaan tilaamme! Toimintaamme voit seurata kotisivujen ja some-kanavien kautta, josta voit myös tilata tuotteitamme:


www.kujalantila.fi
Facebook @kujalantilahailuoto
Instagram @kujalantila