Punaisen Pässin Lammastila

Punaisen Pässin Lammastila sijaitsee Juupajoella, noin 50 km Tampereelta ja 100 km Jyväskylästä. Tila sijaitsee valtakunnallisesti arvokkaalla maisema-alueella.

Tilalla on ollut laiduntavaa lypsykarjaa vuoteen 2015 asti, jolloin lampaat tulivat lehmien tilalle. Lampaita on tällä hetkellä noin 100 uuhta ja lisäksi tilalla on neljä hevosta. Lampaat ovat rodultaan suomenlampaita ja ahvenanmaanlampaita.

Tilan alueella on runsaasti järvenrantaa, jossa laiduntavat eläimet ylläpitävät arvokasta maalaismaisemaa. Hevoset ja lampaat vuorottelevat laidun-alueilla ja lisäävät näin luonnon monimuotoisuutta. Meillä on myös Metsähallituksen kanssa tehty sopimus, jossa olemme ottaneet hoitaaksemme suojelualueita. Näillä luonnonlaitumilla lampaamme laiduntavat keväästä syksyyn ja edesauttavat mm. alueilla asuvien valkoselkätikkojen selviämistä.

Tilamme tuottaa pienissä määrin taljoja, villalankoja ja lampaanlihaa. Yhteistyössä on paikallinen pienteurastamo, ja pyrimmekin siihen, että tuotteemme ovat mahdollisimman ekologisia. Eläinten hyvinvointi ja luonnon monimuotoisuus ovat tilamme kantavia arvoja.

Tervetuloa tutustumaan tilaamme. Pääset tutustumaan Facebook-sivuillemme tästä.