Tuottajayhdistys aloittaa toimintansa – tätä kaikkea teemme!

2021 on luonnonlaidunten ja luonnonlaidunlihan tuottajien vuosi!

Ympäristöministeriön Helmi-elinympäristöohjelman ja luonnon monimuotoisuuden ympärillä vilkastuneen keskustelun myötä perinnebiotoopit, luonnonlaitumet, niityt ja kedot ovat ajankohtaisempia kuin koskaan! Lisäksi YK on julistanut vuodet 2021-2030 ekosysteemien ennallistamisen vuosikymmeneksi. 

Uhanalaisten perinnebiotooppien säilytystyö on vilkkaimmillaan ja tässä työssä tärkeässä osassa on kestävä ja kannattava luonnonlaidunlihan tuotanto. Ympäristön ja tuotannon kannattavuuden kannalta kestävä tuotanto tarvitsee reipasta yhteistyötä ja tätä tarvetta varten on perustettu Luonnonlaidunlihan tuottajat ry. Loppuvuonna 2020 perustettu luonnonlaidunlihan tuottajayhdistys aloittaa varsinaisen toimintansa vuonna 2021 ja kokoaa yhteen alan tuottajat Suomessa. 

Tavoitteenamme on valvoa luonnonlaidunlihan tuottajien etuja ja toimia yhdessä alan näkyvyyden parantamiseksi. Nostamme luonnonlaidunlihan julkiseen keskusteluun ja parempaan kuluttajatietoisuuteen. Tuemme jäsentemme tilakohtaista markkinointia, avaamme luonnonlaidunlihalle uusia markkinoita ja nostamme esiin luonnonlaidunlihan monia erittäin myönteisiä puolia.

Tuotatko luonnonlaidun lihaa tai kiinnostuitko toiminnastamme? Hae jäseneksemme tämän linkin ohjeiden kautta tai ota yhteyttä.