Kivistön tila

Kivistön tila on keskittynyt luonnonmonimuotoisuuden edistämiseen tuottaen ekologisesti kestävää alkuperäisrotukyytön luonnonlaidunlihaa. Hyödynnämme kyyttöjen hyviä laidunnusominaisuuksia, joka tukee perinnebiotooppien monimuotoisuuden ylläpitämistä. Tilan pellot ovat luomuviljeltyjä.

Tilan eläintenkasvatus ja hoito perustuu nautojen lajityypillisen käyttäytymisen kunnioittamiseen. Kyytöt laiduntavat vapaasti metsähakamailla ja pelloilla ja saavat luonnollista naudoille soveltuvaa ravintoa; niitty- ja luomuheinää, suolaa ja kivennäistä. Eläimillä on hyvä olla ja kasvaa. Näin muodostuu rasvaton, runsaasti terveellisiä Omega-3rasvahappoja sisältävä luonnonlaidunliha: tumma, murea ja herkullinen kyytönliha.

Kivistön tilan kyytönliha sisältää erittäin alhaisen hiilijalanjäljen. Tilan pellot ovat nurmiviljelyssä, joka osaltaan alentaa tilan hiilijalanjälkeä. Voit nauttia hyvällä omallatunnolla ekologisesti kestävää, terveellistä lähiruokaa, Hautjärven kyyttöä. Samalla tuet suomalaista lähiruokaa ja eläinten lajityypillistä kasvatusta.

Kivistön tilan eläimillä on hyvä olla ja kasvaa.

Maatila Salonen 

Savijoentie 55, Hautjärvi,Mäntsälä

vpsalonen12@gmail.com